Populær badebro delvist genåbnet

Foto: Kolding Kommune.
dato

Det bliver alligevel muligt at få en dukkert i pinsen fra badebroen på Lyshøj Allé i Kolding. Fredag er broen blevet delvist genåbnet, efter den i går blev midlertidig lukket, da en del af træværket ved en inspektion viste sig at være i dårlig stand.

”Den yderste platform på broen er af sikkerhedsmæssige grunde spærret af, men resten af broen er nu genåbnet, så man kan tage en dukkert og hygge sig ved fjorden,” oplyser kommunens entreprenørchef Henrik Sandager Nissen.

Reparationen af broen starter i næste uge. I løbet af uge 22 og 23 bliver en del af den yderste platform fjernet, da den ikke længere sidder ordentligt fast, og der bliver sat et gelænder op på den vandrette del af broens yderste højre side, så folk ikke risikerer at falde i vandet ude for enden. Derudover vil de trækryds under broen, som er ramt af råd, blive udskiftet.

Kommunen hyrer også et firma til at foretage en grundig vurdering af, hvordan badebroens tilstand er, og hvor længe den stadig vil kunne anvendes.

Midlertidig arkitektur

Badebroen blev lavet i 2014, da Kim Toft Andersen fra Kolding blev en af vinderne i den landsdækkende konkurrence ”Byg det op” udskrevet af DR og Dansk Arkitektur Center.

Konkurrencen satte fokus på danskernes mulighed for at forandre og påvirke deres fysiske omgivelser og skabe nye fællesskaber. Ideen var at arbejde med midlertidig arkitektur med en levetid på 4-5 år, hvor man prøvede nogle af borgernes egne forslag af for at undersøge, om de skabte glæde og værdi i lokalområdet.

Vinderprojektet modtog støtte på 1,1 mio. kr. fra partnerne bag projektet, hvorefter Kolding Kommune supplerede med 500.000 kr. For de penge, som der var til rådighed, blev der bygget en badebro i trykimprægneret fyrretræ. Dog har kommunen brugt langtidsholdbart træ til de pæle, som broen hviler på.

”Hele ideen i projektet udskrevet af DR og Dansk Arkitektur Center var at arbejde med midlertidig arkitektur. Broen har vist sig at være en succes, og der er efterfølgende blevet investeret i sauna, m.m. i området, så selvfølgelig skal der fortsat være badebro. Nu får vi lavet en vurdering af broens tilstand, og så kommer forvaltningen med et bud på, hvad der kan gøres,” siger Jakob Ville, formand for Plan og Teknik.

Siden badebroen blev sat op, er den løbende blevet inspireret og vedligeholdt af Kolding Kommune – bl.a. med udskiftning af ødelagte brædder, søm, hængsler, m.m.

Kilde: Kolding Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.