Fra den 16. august til den 9. september kl. 12 har borgerne mulighed for at indsende bemærkninger til kommunens budgetforslag. Høringssvar kan afgives på Kolding Kommunes høringsportal, hvor al feedback løbende videresendes til byrådets politikere. Budgetforhandlingerne afsluttes med en endelig vedtagelse den 24. september.
Kommunen har fremsat flere initiativer for at forbedre budgettet for årene 2025 til 2028. Disse initiativer omfatter blandt andet strukturændringer og spareforslag, en drøftelse i Økonomi og Strategi udvalget samt oplæg fra Direktionen om budgetforbedringer frem mod 2028. Målet er at kunne tilføje ca. 86 millioner kroner til budgettet i 2028.
I den seneste beslutning fra Økonomi og Strategi udvalget blev det bestemt, at nedlæggelse af Ødis Skole og brugerstyrede huse ikke skal inkluderes i budgetforslaget. Forslaget om ændring af strukturen på væresteder er også blevet fjernet.
Kolding Kommune har indledt en dialog med forskellige aktører for at finde alternative løsninger. Der er blevet ført dialog med både Midtgården, Toften og andre væresteder om alternative mellemløsninger.
Direktionens forslag er baseret på 17 strukturelle analyser med det formål at optimere driften og fremskaffe 86 millioner kroner frem mod 2028. Et eksempel på en af disse strukturelle ændringer er initiativet ”Bæredygtige kvadratmeter”, der har til formål at reducere kommunens bygningsmasse med 10% frem mod 2030.
Kolding Kommunes politikere vil mødes igen den 10. september i Økonomi og Strategi udvalget for at diskutere de indkomne høringssvar og komme videre med budgetforhandlingerne.
https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/revideret-forslag-om-budgetbidrag-sendes-i-hoering