Friluftsland bliver i bymidten: Åbner på Helligkorsgade den 31. maj

Lisbeth Dahl Kehlet (tv.) og Tuan Anh Nguyen (th.) glæder sig til at åbne i Helligkorsgade. (Foto: Friluftsland)
dato

I Friluftsland Kolding fik de et tilbud, de ikke kunne sige nej til og flytter derfor ud af lokalerne på Jernbanegade og ned på Helligkorsgade, hvor butikken genåbner fredag den 31. maj. 

Den 18. maj blev sidste dag med Friluftsland på Jernbanegade, og derfra har det stået på flytning frem til den 31. maj, hvor de nye lokaler på Helligkorsgade skal indvies. 

– Alle her i butikken glæder sig enormt meget over, at vi kan blive i byens hjerte. Vi kommer selvfølgelig til at fejre flytningen i åbningsweekenden, hvor der også er åbent om søndagen. Der vil være en kaffevogn med gratis gourmetkaffe fra fredag eftermiddag og hele weekenden og mulighed for at vinde et gavekort på 2.000 kroner til butikken, siger Tuan Anh Nguyen, der tager hele sit nuværende hold med over på den nye adresse.

Den nye forretning kommer til at være omtrent samme størrelse som den nuværende, der måler omkring 250 kvadratmeters butiksareal. Friluftsland på Helligkorsgade 3 åbner første gang den 31. maj klokken. 10.00.

Bliver i bymidten
I godt et års tid har butikslokalet på Helligkorsgade 3 stået tomt, siden tøjforretningen Wagner måtte opgive forretningen i bymidten og nøjes med den i storcentret, men det skræmmer ikke friluftsentusiasterne.

– Vi har en god forretning i Kolding by, og vi tror på, at det faktisk kun bliver bedre på den nye adresse. Mange kunder har spurgt lidt bekymret gennem de seneste år, om vi også kunne finde på at rykke til storcentret, og jeg har sagt nej. Men det glæder mig alligevel meget officielt at kunne sige, at vi altså bliver i midtbyen, lyder det fra Tuan Anh Nguyen.

Tomme butikslokaler har i flere år præget Kolding bymidte, der får kamp til stregen af storcentret med dets 120 butikker, der nyligt også har fået Spejdersport på listen – men det kommer ikke til at ske med Friluftsland. 

Hos City Kolding sætter man pris på det, når en forretning i bymidten aktivt vælger at blive fremfor at rykke til storcentret, men der skal også gøres et stykke arbejde for at gøre bymidten til noget særligt, forklarer direktør Gitte Lindbo.

– Butikkerne er med til at skabe liv i byen og dermed også fundament for blandt andet bosætning, tiltrækning til uddannelse og erhverv. Vi har fortsat en stor opgave i at bevare livet i bymidten og skabe nye tiltag, der kan bidrage til at forandre byen fra købstad til mødestad. Relationerne er vigtige, og derfor skal vi i bymidten skabe en kontrast til den form for one-stop-shopping, som centrene kan. Vi skal give de besøgende mulighed for at dyrke relationer og skabe gode mødesteder til det formål, siger Gitte Lindbo, der er direktør for City Kolding.

Friluftsland har siden 1980 forhandlet kvalitetsudstyr til outdoorlivet og er i dag en landsdækkende kæde med 12 forretninger. Virksomheden er ejet af den svenske koncern Fenix Outdoor, der blandt andet ejer det kendte mærke Fjällräven. Læs mere på Friluftsland.dk

Kilde: Friluftsland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.