Mangel på arbejdskraft? Kontakt Kolding Kommune for hjælp

Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

I mange brancher efterlyses der kvalificeret arbejdskraft – men faktisk behøver den slet ikke være så svær af finde. Et enkelt opkald til jobcenteret kan ofte være nok.

I disse tider skrives der ofte om efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft i flere brancher.

Men løsningen kan i nogle tilfælde blot være et telefonopkald. Derfor opfordrer Kolding Kommune arbejdsmanglende virksomheder til at kontakte kommunen.

”Formidling af jobs til relevante ledige sker hos os hver eneste dag. I langt de fleste tilfælde lykkedes vi med at finde egnede kandidater til virksomheden,” siger Mette Byskov, arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune.

I de tilfælde, hvor der er behov for opkvalificering af de ledige har kommunen både viden og gode erfaringer med dette. På den måde håber man, at man kan gøre det så let som muligt for en virksomhed, der skal finde de rette medarbejdere.

”Som eksempel har vi et rekutterings- og opkvalifceringsforløb i gang, hvor vi har fokus på hotel- og restaurationsbranchen. Her har vi allerede de første i job og vi forventer at mange flere går i denne retning,” siger Mettte Byskov.

Mette Byskov bakkes op af Peter Thuesen Andersen, der er formand for fagforeningen 3F i Kolding. Han håber også, at flere virksomheder vil kontakte kommunen eller fagforeningen.

”Vi har stadig ledige medlemmer, som brændende ønsker sig et job – de står på spring og kan ofte starte meget hurtigt,” siger han.

Kolding Kommune samarbejder gennem jobcenteret med både virksomheder, fagforeningerne og uddannelsesinstitutionerne.

Virksomhedskontakten kan kontaktes på 79 79 74 00 ligesom virksomheder kan tilmelde sig kommunes nyhedsbrev til virksomheder her. I nyhedsbrevet opdateres der løbende opdateres om muligheder.

Kontakt kan også ske direkte til fagforeninger eller til Business Kolding, som ligeledes er behjælpelige. Jobcenteret kan desuden følges på LinkedIn.

Kilde: Kolding Kommune