Kolding Kommune og Meyers Madhus har indgået et samarbejde, der starter i begyndelsen af 2025, med det formål at understøtte seks offentlige køkkener i kommunen. Samarbejdet sigter mod at give et bæredygtigt kompetenceløft til 33 køkkenmedarbejdere og vil fokusere på områder som indkøb, håndværk, velsmag og madspild.
Målet er at styrke arbejdet med klimavenlige kostråd og reducere madspild, samtidig med at der arbejdes hen imod at opnå Det økologiske spisemærke i bronze, sølv og guld. Dette vil ske gennem en udviklingsstruktur, der består af to spor: et tæt rådgivningsforløb og tværgående aktiviteter, som inkluderer indkøbsanalyser og kurser.
De deltagende køkkener omfatter plejecentrene Olivenhaven, Teglgårdsparken, Bertram Knudsens Have, Kongsbjerghjemmet, Sundhedscenterets kantine og daginstitutionen Kongebjerget, der tilsammen tilbereder ca. 1.500 daglige måltider—årligt omkring 545.000 måltider.
Dette projekt er en del af Kolding Kommunes fødevarestrategi, der forpligter sig til at reducere CO2-aftrykket fra fødevareindkøb, især inden for ældreområdet, som står for over 60% af de samlede indkøb. Samarbejdet er støttet med 528.000 kr. af Fonden for Økologisk Landbrugs køkkenomstillingspulje og finansieres af Den Europæiske Union – NextGenerationEU.
Birgitte Kragh, formand for Kolding Fødevareråd, understreger vigtigheden af sunde og bæredygtige måltider, mens Emma Ter-Borch fra Meyers Madhus ser potentiale i at fremme den grønne omstilling via offentlige køkkener. Meyers Madhus, etableret i 1999, har allerede assisteret over 180 offentlige køkkener siden 2022.
https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/koekkener-faar-baeredygtigt-kompetenceloeft