Foreninger får igen ekstra støtte til arrangementer efter Covid-19 nedlukningen

Profilbillede
Astrid Bruun

Mange foreninger har tabt indtægter i forbindelse med coronanedlukningen. Nu får en del af dem kommunal hjælp til en stribe arrangementer, som skal sætte gang i indtjeningen igen.

Foreningslivet har det seneste mange måneder været hårdt presset. Aflyste stævner og fester, faldende medlemstal og manglende indtægter er noget, som mange foreninger desværre har oplevet. Igen i år har en række af Kolding Kommunes foreninger fået glæde af den pulje på 250.000 kr., som Kolding Byråd i år har sat af til events og arrangementer i 2021. I alt har 15 foreninger fået støtte fra puljen.

Puljen er målrettet foreninger, der har mistet indtægter på grund af aflyste arrangementer, som følge af covid-19. I fordelingen af pengene er der blevet skelet til, hvor mange penge foreningerne er gået glip af i indtægter, om arrangementet som foreningen vil afholde kan genere et overskud til foreningen, samt i hvilken grad det bringer værdi for lokalsamfundet.

Blandt modtagerne er KIF Gymnastik og Spring, som vil lave et udendørs parkour arrangement i august måned, Kolding IF Håndbold, der arrangerer en endags koncert den 21. august, Sjølund Idrætsforening der afholder en genforeningsfest den 13. november, Kolding Mandskor som afholder julekoncert den 11. december samt et samlet foreningsliv i Skanderup, Hjarup og Gelballe, der er gået sammen om at lave en bydyst og byfest dem 11. september.  

”Det er ingen hemmelighed, at vores foreninger har været hårdt ramt af corona. Derfor glæder jeg mig rigtig meget over de mange gode og spændende ansøgninger, vi har fået. Jeg håber, vi med disse tilskud kan understøtte vores dygtige foreninger, så de både kan indhente noget af det tab, som de har lidt, og samtidig skabe nogle gode lokale arrangementer, som kan bidrage til glæde og sammenhold i lokalsamfundene,” siger borgmester Jørn Pedersen.

Følgende foreninger har fået tilskud fra puljen

15 foreninger har fået midler fra puljen til nye events og arrangementer i 2021

 • Nebel Huset har fået tildelt 10.000 kr. til af afholde en musikaften for byens borgere.
 • Jordrup borger og forsamlingshus har fået tildelt 10.000 kr. til at fejre forsamlingshuset 90 års fødselsdag.
 • Almind Forsamlingshus har fået tildelt 10.000 kr. til at afholde et arrangement med folkemusik og spisning.
 • Seest Boldklub har fået tildelt 10.000 kr. til at afholde storskærmsarrangement ved Danmarks to første kampe ved EM i herrefodbold.
 •  BGIF’s venner har fået tildelt 5.600 kr. til at afholde udendørs loppemarked den 20. juni.
 • Skanderup Hjarup IF har fået tildelt 25.000 kr. Her er Hjarup, Skanderup og Gelballe Landsbyforeninger gået sammen om en fælles bydyst og byfest den 11. september. 
 • Sjølund Idrætsforening har fået tildelt 20.000 kr. til en genforeningsfest den 13. november.
 • Lejrskov Biltræf har fået tildelt 10.000 kr. til biltræf for biler ældre end 20+ den 20. august.
 • Sdr. Bjert Idrætsforening (værestedet) har fået tildelt 15.000 kr. til at afholde loppemarked den 30. oktober.
 • Kolding IF Håndbold har fået tildelt 50.000 kr. til at afholde en udendørs endags koncert, hvor tre bands kommer og spiller med DJ mellem, på en udendørs scene på p-pladsen foran Sydbank Arena den 21, august.
 • Kaizen Karate Do har fået tildelt 20.000 kr. til et bredde begynder karate stævne den 11. og 12. september.
 • Kolding IF har fået tildelt 20.000 kr. til at afholde fodboldskole, camps samt et børnefodboldstævne.
 • KIF Gymnastik og Spring har fået tildelt 30.000 kr. til at afholde et udendørs parkour arrangement i august måned.
 • Kolding Mandskor har fået tildelt 15.000 kr. til afholde julekoncert den 11. december.
 • Arena Syd har fået tildelt 15.000 kr. til at afholde festligheder i forbindelse med at Post Nord Danmark Rundt kører igennem Vamdrup den 12. august.
Kilde: Redaktionen
Flere artikler