Brændkjær Klimapark står færdig og er klar til indvielse

Foto: Kolding Kommune.

Brændkjær i Kolding har gennemgået en stor forvandling. 18,5 hektar græsplæner er blevet til attraktive fællesarealer med regnbede, åbne regnkanaler og aktivitetsområder.

Dette er resultatet af et klimatilpasningsprojekt, ledet af Kolding Kommune, BlueKolding og Bovia/AAB. Projektet, nu kendt som Brændkjær Klimapark, indvies den 28. september.

Klimaparken er det tredje klimatilpasningsanlæg i Kolding by, der er færdigbygget inden for få år. Formålet er at undgå oversvømmelser i Kolding midtby langs Kolding Å. Klimaparken bidrager til at forsinke regnvand, der falder i Brændkjær-området, og leder det direkte ud i naturen, så det ikke overbelaster kloakkerne. Dette reducerer overløb af blandet regn- og spildevand og forbedrer vandkvaliteten i Kolding Fjord.

Indvielsen af Brændkjær Klimapark vil inkludere legeaktiviteter for børn, fællessang, taler, slush ice, kaffe og kage. Alle er velkomne til at deltage i indvielsen, der finder sted torsdag den 28. september kl. 14.00-16.00 ved Brændkjærgade 64.


https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/braendkjaer-klimapark-star-faerdig-og-er-klar-til-indvielse/
Kilde: Kolding Kommune